tisdag 19 november 2019

3 vänner - Pepparkaka


3 vänner gör glass av riktiga råvaror och visst är glass godast då den inte har en alltför lång lista av ingredienser och som exempelvis inte innehåller palmolja och där vaniljen faktiskt är äkta vanilj. 3 vänner, som tillverkar glassen i Helsingfors, har ett bra utbud av både veganglass och ”vanlig” glass, alla glassar är också glutenfria. Den senaste smaken, som inte finns i någon vegansk variant än, är Pepparkaka. Den släpps i begränsad upplaga men jag hoppas att den så småningom kommer ingå i det ordinarie sortimentet, då den är väldigt god.

Det räcker att jag öppnar förpackningen så drömmer jag mig tillbaka till barndomen, då jag satt med mina syskon och åt pepparkaksdeg, glassen doftar verkligen ljuvligt. I glassen har det blandats ned både pepparkaksbitar och deg och det är en fantastisk blandning. Det finns dock mer deg än kaka i glassen. Jag var rädd för att det skulle bli för mycket först, men alla smaker och mängden ingredienser känns väl avvägda. Som all annan glass som satsar på äkta råvaror så är även denna ganska dyr, den kostar ca. 60 kronor, men det kan det väl vara värt för att smaka på en fin och god del av ens barndom?

Glassen finns att köpa i alla välsorterade matvarubutiker.