tisdag 10 mars 2015

Conny Nimmersjö berättar om Tänk, nyss var här så trevligt

Foto: Pressbild

Conny Nimmersjö, gitarrist i bob hund, solodebuterade 2007 med albumet Skörheten och oljudet och för ett par dagar sedan släpptes uppföljaren Tänk, nyss var här så trevligt. Det är gitarrer som skriker, inga bromsklossar, musik som skakar om och lyfter upp oss, passionerat och direkt. Här nedan går Conny igenom nya skivan, låt för låt. 

Radion på servicehuset
- Det finns en svensk artist jag aldrig stått ut med. Hen var aktiv redan när jag var barn, och kommer förmodligen så vara när jag är pensionär och ligger på hemmet, oförmögen att stänga av radioapparaten där musiken strömmar ut.

Snälla, snälla svin
Handlar om syreslukare.

Aldrig tyst igen 
- Jag ville att den här skivan skulle vara riffbaserad, och inte så mycket singer-songwriter.

Frankenstein 
- Jag vaknade en morgon med den här låtens melodiriff i huvudet, hade egentligen inte tänkt släppa in så poppiga låtar som den här och Snälla, snälla svin på plattan, men när de snabbare och punkigare låtarna var på plats tyckte jag det skulle bli för endimensionellt utan poplåtarna.

Ingen sympati 
- Mera riff!

Porta på vinden 
- Här är det kanske som tydligast hur vi spelade in skivan, live, utan klick, och här är inga pålägg gjorda.

Det kommer en dag 
- I vissa recensioner har jag fått cred för gitarrer som inte jag spelar på skivan. Här t.ex. hör man bara Jon Bergström och Christian Ramirez i verserna. Jag har arrat gitarrerna men spelar bara en tredjedel av dem.

Din framtid, min död 
- Svarsgitarren i refrängen har fått mången god musiker att snubbla. Vi höll på i evigheter i replokalen för att förstå hur riffet egentligen går. Svaren ligger på slagen 14, 15 och 16 i en sextondelstakt, har jag för mig.

Köttdockorna 
- Musikaliskt är detta en hyllning till The Meat Puppets.

Snövit 
- Vill nämna Matti Alkberg och Birgit Bidder som båda körar rätt flitigt på den här skivan, båda två i den här låten.

Det katten släpat in 
- Är nöjd med hur jag fick till fraseringen i refrängen på den här låten. Jag har rivit och skrivit helt ny text tre, fyra gånger både till den här och till några av de andra låtarna. 

Tänk, nyss var här så trevligt går att köpa på bland annat CDON, Ginza och Bengans. Lyssna på skivan via Spotify här nedan.