fredag 2 augusti 2013

Över hjärtat taget

Ibland önskar jag att två oxar drog mitt hjärta över livet. Ibland vill jag bara ligga ner och låta gräset sjunka ner bredvid mig. Min hjärna blickar framåt men mitt hjärta blickar tillbaks. Ibland vill jag att vägarna ska lura mina fötter. Vill komma dit där jag får älska till punkt. Där du får göra det. Där sorgen inte tar tag i orden, där det bara är värmen som virvlar runt mellan magen och huvudet. Men det är inte så, över hjärtat taget. Stenen slår inte ut i blom och inte isen heller. I bästa fall så smälter den. Världen är kanske som finast i din själ. Den borde förlängas. Din själ. Världen med för den delen. Då får vi lära oss att älska till punkt.

2 kommentarer:

  1. Mycket av det du skriver är faktiskt mycket bättre än många alster från etablerade och erkända poeter. Extremt mycket bättre till och med. Varenda rad skakar om hela min konstitution! Du skrev en annan text om att livet bör vara måttligt med det mesta eller något ditåt. Var kan jag hitta den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så väldigt mycket! Tror du menar den här: http://www.vakentimmar.com/2013/04/du-ropas-fram-och-tillbaka.html Tack och kram! Oskar

      Radera