tisdag 23 juli 2013

Älska in, andas ut

Jag vill inte att de som är emot rasism, homofobi och sexism ska glömma varför de är emot dessa saker. Ett engagemang förbyts lätt till en position och det blir lätt farligt. Det är viktigt att bry sig men minst lika viktigt att komma ihåg varför man gör det. Minst lika viktigt är det här med att våga göra fel, våga peka finger åt både den yttre och inre spegeln som dokumenterar allt, bedömer allt, som om jakten hela tiden handlar om att hitta någon eller något som är perfekt, vilket är ett av vår tids farligaste ord, och ett av framtidens farligaste ord om allt fortsätter på samma bana. Rädslan för att göra fel skapar till slut ett samhälle där många inte vågar säga något, inte mena något och framför allt inte göra något. Men att våga säga något, våga mena något och inte minst våga göra något är saker som måste premieras. Minst.

Jag drömmer om människor just nu, tid, och vilken framtid jag ska slänga min tid till. Jag ska inte rygga tillbaka för de problem som kommer uppstå och jag vill leva - mer än något annat. Inte ett perfekt liv, men ett liv där jag känner mig levande. Där livet känns så levande som namnet ger sken av. Där kärleken är lika varm som den borde vara. Jag kommer nog alltid vara mer känslomässigt bunden till människor än städer. Det är ändå i människor det börjar och utanför människor det tar slut. Och det är mellanför människor jag vill bygga något fint, en liten bro som tar oss närmare. Jag vill vara droppen som får hjärtat att rinna över men jag har ingen tid eller hand att passa just nu. Klockan går ett varv runt mig men världen har stannat upp. Förut stannade den i mitt hjärta. Nu försöker den ta sig in igen. Den försöker älska in, andas ut. Jag önskar att jag kunde ge den vad den behöver.

6 kommentarer:

 1. Perfektion är tråkigt, ointressant, men ändå strävar så många efter det. Intressant tanke att det skulle vara farligt, men du har nog rätt i det du skriver...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, väldigt många som strävar efter det. Det är synd, tycker jag. Tror det är farligt att sträva efter perfektion, då det är få saker som kan anses bli helt perfekta. Skapar nog bara en känsla av otillräcklighet bland människor. Tycker det finaste finns i det vardagliga. Det lilla känns oftast störst, mest.

   Radera
 2. Andas in, älska ut. Du ger ett intressant perspektiv, det gillar jag! Men varför slänga tiden? Varför inte ta den till vara? (Vara is the place ro be i see.) Tänker jag livet levande eller känner jag det bara, så som det är?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Sara! Menade mer kasta min tid till, alltså vilken framtid jag vill ägna min tid till - med andra ord. :) Så vill ta den till vara men vet inte riktigt på vilket sätt eller hur. :)

   Radera
 3. Perfekt, vad är det?! Tragiskt att människor slösar bort sina liv i väntan på det perfekta, något så subjektivt att det inte ens existerar. Dessutom, vem vill att allt ska vara superbra/fint hela tiden? Nej, utan de gråare mörkare tonerna skulle vi inte se och uppskatta det som är färgstarkt eller vackert i vardagen. Utan mörker inget ljus tror jag.

  Med värme//Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din fina kommentar, Elin! En fin balans är väl alltid det bästa. Om jag fick välja så skulle jag nog dock vilja ha det fint hela tiden, även om jag inser att det är omöjligt. Lättare att förlora lycka än olycka också tyvärr. Hoppas du tar hand om dig! Kram!

   Radera