onsdag 8 maj 2013

Skulle du ladda ner en kram om du kunde?

Jag tycker alltid att det är bra att rannsaka sig själv och besluten man fattar. Jag ser bland annat relationer som ett sätt att utveckla sig med någon annan. Jag frågade en gång om vad folk oftast glömmer kvar hemma, hjärtat eller mobilen. Tyvärr är det ofta hjärtat man glömmer. När jag står och väntar på bussen så tittar alla ner på sina telefoner och det fortsätter överallt. Det har blivit ett sätt att vänta på. Jag är tyvärr själv en liten del av det, men jag försöker sluta. När man umgås med någon till exempel så är nog det allra bästa att lämna telefonen någon annanstans, annars hamnar man längre ifrån närheten och blir inte riktigt delaktig och vad är närhet mellan två personer när en inte är delaktig i den? Jag är rädd för att tekniken får oss att komma längre ifrån varandra, fastän vi i princip tror att det är tvärtom. Det är så enkelt att logga in och vipps är man social men riktigt så blir det inte.

Jag tror den finaste närheten är den när man är långt ifrån det digitala. Ofta använder vi tekniken för att minnas, genom att checka in på olika platser eller genom att ta bilder, fast vi fortfarande har hjärta, sinnen och händer att minnas med, dela med oss av. Vem vet om vi helt plötsligt skulle börja ladda ner kramar, kyss och annan fysisk närhet om det var möjligt? Du skulle aldrig stjäla en kram, men du skulle ladda ner en om du kunde!

Själv börjar jag tro mycket på att försöka att inte alls använda mobilen eller datorn under vissa dagar. Bara ta med mina sinnen, mina armar och mitt hjärta och känna att det räcker så. För varför skulle det inte göra det? Det är många som söker genom Google på frasen ”Facebook förstör mitt förhållande” fast i grunden är det all tid vi lägger ner på all teknik som förstör våra relationer till andra. Facebook frågar vad min relationsstatus är. Räcker det att veta med hjärtat, trots avsaknad av gillamarkeringar eller uppmuntrande kommentarer? För att parafrasera Miljöpartiets valaffisch angående oljeberoende för ett antal år sedan: Jag är inte beroende av teknik. Jag kan sluta när jag vill - eller? Kanske drog jag det hela för långt nu. Jag är bra på det. Men kanske är det bara så vi hamnar i framtiden.