torsdag 29 mars 2012

Juni Järvi är snart tillbaka

Foto: Sandra Löv

I november förra året premiärspelade Juni Järvi lite svenska låtar. Jag kunde inte närvara, men ett videoklipp av låten Jag har glömt hur det låter postades några veckor senare på Youtube. En fantastisk låt, som bevisar att Juni låter minst lika bra på svenska som på engelska. Men vad har hänt sen dess? 

- Jag håller på att spela in sakta men säkert och har väl fyra låtar mer eller mindre färdiginspelade och två-tre som inte är helt klara. Just den låten, Jag har glömt hur det låter, håller jag på att spela in en ny version av. Från början var den mer synthig men jag blev fäst vid live-versionen och har påbörjat en inspelning som mer liknar live-framförandet.

Du kan läsa en längre intervju med Juni Järvi här, där han pratar om att skriva på svenska och om normer.