tisdag 22 november 2011

Veckodagsbundet

Känner mig lite småsjuk hela tiden. Det har varit så hela hösten. Har det inte varit problem med öronen så har det varit problem med min RLS. Kanske kommer den stundande vintern bli lite mer uthärdlig med en rejäl vinterjacka. Det är vad jag hoppas på i alla fall.

Vintern är väl egentligen mest en årstid då folk handlar alldeles för mycket. En slags stresskonsumtion. Det enda som botar stressen är att handla mer, som om det skulle fungera att köpa bort känslor. Det skulle förvåna mig om det inte blir nytt rekord för julhandeln i år. Och ännu ett nytt nästa år. Många människor är verkligen veckodagsbundna och högtidsbundna. De gör det som förväntas av dem. De dricker aldrig alkohol på en söndag, ringer aldrig oanmäld på hos någon en fredagkväll och firar alla högtider på det vedertagna sättet. Vare sig de vill eller inte. Det är inget fel att leva på det viset heller egentligen, men jag tror inte på att låta en veckodag bestämma över hur jag ska leva mitt liv.