torsdag 27 oktober 2011

Sommarminnen av Anna Järvinen


Det har varit ett år med ett antal möten med Anna Järvinen, och det känns verkligen fint! En gång i tiden så var Nattmusik från skivan Man var bland molnen (Häpna, 2009) den finaste låt jag hört, särskilt texten som har ett speciellt romantiskt och drömskt skimmer över sig. 

När jag träffade Anna på Liseberg i somras så förklarade hon att texten handlar om att hon befinner sig i sin mormors hem i Helsingfors. Anna frågade först hur jag själv tolkar låten. Det är fint att varje låt berättar olika historier, beroende på vem det är som lyssnar. För mig är låten om att vara hemma hos någon hela natten, i fantasin, men i verkligheten vara någon helt annanstans. Innan jag visste hur texten till Nattmusik gick trodde jag att Anna sjöng raderna "det finns inget som du, hur långt jag än går, som kan ge mig det jag får". Det ger texten en lite annan innebörd. 

Var är du nu då?