fredag 5 februari 2010

Spela roll

En man på spårvagnen pratar högt i sin telefon
och han säger ungefär min fru har blivit ful, det var bättre förr
när hon var 20, men nu när vi är 40 så har hon blivit så hemskt äcklig.

Jag kan tycka att det är mysigt att se människor åldras, inte att se mig själv, men andra. Det kan vara väldigt vackert. Många kommer vara så söta, kanske inte i andras ögon, men alltid i mina. Man åldras ihop. I min värld är det livets gång. Jag vet inte hur det fungerar i andras värld, men man kan inte vara ung och "perfekt" för alltid. Ett förhållande blir inte bra enbart för att någon ser bra ut
och jag skulle inte vilja vara den fru som får höra till exempel sånt här:

Min fru håller på att få hängbröst och gropar i låren, när vi var yngre hade hon fasta bröst, men nu när hon blivit äldre har de börjat hänga. Hon har ganska ful kroppsform också, så det kommer att se så konstigt ut, jag vet inte vad jag ska ta mig till. Hur ska jag kunna visa mig ute med en sådan häxa? Vad ska folk tro?

 Nu sa han inte exakt sådär, men det var antagligen åt det hållet han tänkte. Löjligt.