torsdag 23 maj 2024

"Vi såg hur hundratals eldflugor surrade runt ovanför oss"

Foto: TV 4 

Nu är vi framme vid Finalveckan i Robinson som sänds i TV 4. Här nedan berättar flertalet av deltagarna från vårens Robinson om de bästa sakerna de tar med sig från tiden på ön. Programmet spelades in på öarna i Caramoan, i östra Filippinerna, och leds av Anders Lundin. 

Alexander Strandberg, Halmstad
Tre saker som jag kommer minnas bäst från tiden i Robinson. 

- Mina två första veckor med Helen på Gränslandet. 

- Mina två veckor med Mark på Gränslandet. 

- All min egna tid med mig själv och mina tankar. Och att tankar bara är just tankar. 

Ci Lindström, Danderyd 
- Att få vinna första tävlingen med säckar som var så avgörande för att få vara kvar. 

- Alla tävlingar under hela min period. Tävlingen under sammanslagningen var grym. 

- Allt roligt vi hade i Lag Syd. Vi var verkligen ett härligt lag, men också när jag kom till Gränslandet. Sista tre dagarna på Gränslandet fick jag möjligheten att vara utan allt paktande. Det var fint att få bonda med Mark och Alexander innan jag och Mark till sist fick lämna. 

- Alla spännande djur och naturen såklart! Filippinerna är fantastiskt och människorna där likaså!

Pontus Croneld, Stockholm 
- Första kvällen i Gränslandet stod jag ute på stranden med Helen och vi såg hur hundratals eldflugor surrade runt ovanför oss. Det var första gången på äventyret jag faktiskt kunde slappna av efter stressen första dagarna i Robinson. 

- Andra veckan i Gränslandet fick vi ris i den hemliga lådan. Första riktiga måltiden på över en vecka var helt magisk. Ris, salt och lite olivolja. Vilken succé. 

- Första båtresan till ön, när vi klev på båten och såg alla deltagarna tillsammans för första gången. Det var en otroligt häftig känsla. Alla var så taggade, nervösa, nyfikna och lyckliga. Vi fick egentligen inte säga ett ord till varandra men vi satt ändå och fnissade, och småviskade när produktionen inte såg. Allt var så nytt och spännande, och vad som helst kunde hända.

Mark Bannon, Fellingsbro 
- De relationer jag har byggt tillsammans med de som jag tycker om

- Hur tacksam jag är för att just jag fick chansen att vara med och köra alla roliga tävlingar. 

- Att jag fick visa alla mina sidor och vad jag står för.

Karin Nilsson, Ängelholm 
- Att få uppleva en paradisö med vacker miljö, kravlöst umgånge med härliga och spännande nya människor, avslappnade ljud och dofter!

- När jag vann duellerna på olika öråd. 

- Den stora middagen vid sammanslagningen med hinderbanan därefter. 

Marcus Håkanson, Lidingö 
- Oj, vad svårt. Det är så många fina minnen jag har från Robinson! 

- Den fantastiska naturen!

- Den fina vänskapen som jag hittade med flera deltagare. 

- De oerhört elaborerade och häftiga tävlingarna. 

Pål Schakonat, Malmö 
- All the haters.

- Hur otippat nice det var att trycka kokosnötter. 

- Alla otroliga människor jag fick komma nära.

Zayera Khan, Huddinge (läs mer om Zayera i Robinson genom att klicka här.)
- Att det är en utmaning som är svår att föreställa sig. Så många okända faktorer och svårt att förutse vad som ska hända på plats. Interaktioner, tävlingar och hur jag ska hantera den situationen. Samspelet med andra okända människor i en utsatt situation, där vi inte kan påverka vår omgivning och våra villkor.

- Att våga utmana sig själv och bemöta sina rädslor. Att jag vet nu var mina gränser går och vad jag klarar av.

- Att vara utomhus 24/7 i värmen, utan elektricitet, tandborste, tvål, och i samma kläder i 38 dagar. Hur lite en behöver för att överleva, om det verkligen skulle gälla.

Att lära människor i en utsatt situation och samarbeta på något sätt.
Streama Robinson på TV4 Play här