fredag 3 maj 2024

Hilma Bendrik - Habit


Hilma Bendrik har precis släppt ut singeln Habit, en både berörande och pulserande låt. Ifjol släppte hon debut-EP:n
Sensory overload. Hon belönades även med Allan Edwalls stipendium, ett stipendium som delas ut till unga personer, med anknytning till Krokoms kommun i Jämtland, som vill satsa på en konstnärlig utbildning. 

EP:n var som bäddad för starka känslor och resultatet var på många sätt fantastiskt. Dels på grund av känslan som låtarna gav mig, dels på grund av Hilmas röst som är som en gata där starka känslor radas upp som gatulampor. Lyssna exempelvis på det otroliga titelspåret. Dansant melankoli. 

Tidigare i år samarbetade Hilma med producenten TARISH på singeln Wave, Låten, som släpptes i mars, var ett riktigt pulshöjande stycke som gjord för alla dansgolv. Nya singeln Habit är också en pulserande sak, även om det är på ett mer meditativt sätt. Mer en slags inre dans. Jag påminns om både The XX och MS MR och Hilmas sånginsats är hennes klart bästa hittills i en låt om att inte göra varken beteenden eller personer till en vana. För mig är det Hilmas starkaste släpp och även om låten är ödesmättad och tung är det omöjligt att inte spela om den från början när den precis tagit slut. En av de bästa singlarna i år.

Lyssna här nedan!