tisdag 23 april 2024

Akkie - Natural habitat


Amanda Kohlström gör musik under namnet Akkie och är nu aktuell med singeln Natural habitat. Det är Amandas tredje singel för i år så det är verkligen gaspedalen intryckt som gäller. Guess I’m not kom i februari, Bunny släpptes ut på ängarna i slutet på mars och här i slutet på april så får vi Natural habit. Amanda har imponerat på mig redan sen första singeln kom ut förra året. Trick or treat, som gästades av Hampus Söderlund, var en för mig svår låt att komma in i men när jag väl hade gjort det så fastnade den verkligen. Jag gillar att den känns lite urspårad och att egentligen vad som helst kan hända. Det är rörigt och fantastiskt på samma gång. 

Say it 2 my face var en mer direkt dansant danslåt. Jag älskar verkligen soundet och jag har dansat vilt ett antal gånger till refrängen. Det enda problemet med låten är att den känns lite väl kort. Ändå är den nästan 4 minuter, men känslan är kvar ändå. 

Guess I’m not, detta års första singel, var ytterligare en perfekt danslåt klädd i underbart elektroniskt skrud. Som gjord för att kläs i dans, kläs i nätter, kläs i värme. Bunny är nog den låten som mest stuckit ut hittills bland Akkies låtar. Jag skulle säga att hon där går tydligare i Ängies fotspår. Det är lite samma känsla över hennes sätt att sjunga i just Bunny. Låten bjöd på ett skönt avslappnat sound annars. 

Jag skulle säga att Akkie gör fantastisk dansmusik och att det hela tiden är spännande att lyssna på. Det gäller även i nyss släppta Natural habitat. Det är verkligen att bara blunda och känna sig igen, känna vad kroppen och soundet gör tillsammans när de som vid alla bra danslåtar blir som duettpartners. Det handlar om musik där man känner sig in i soundet, känner sig in i energin. Hon är fantastisk på att göra världen mer medryckande, göra något grått till något man vill dansa till hela nätterna. 

Lyssna här nedan!