fredag 8 december 2023

Raketklubben - Stjärnfallet

Omslag av Hampus Håkman

Raketklubben var nära att knipa en slags hedersplats på min årsbästalista över album som släppts i år. Deras Vuxen & Heartbroken var förstås inte ett album, men det berörde mig otroligt mycket, särskilt låten Villagatan. Ett brev från en barndom som inte var helt enkel och jag älskade förmågan i texten att förklara något svårt utan att döma. Sommartid var en avslappnad pärla och titelspåret bar på ljusa sommarnätter i tonerna. En visslande hjärtesorg. Jag gillar verkligen kontrasterna som bandet gärna leker med. 

Nu är bandet tillbaka med en cover på Markus Krunegårds gamla Stjärnfallet. Det var en av de låtar jag själv föll för när jag upptäckte Markus musik. Själv har jag tröttnat lite på låten sen dess men det är fint att få höra låten ur ett nytt perspektiv, med två röster i refrängen och även om låten går i samma tempo som originalet så blir det ändå något nytt och spännande. Bandet har tidigare spelat låten och hade med en tolkning av den i sin julkalender för tre år sedan. Nu som då är det en vacker och finstämd cover. En version som ger låten nytt liv, nya lungor. Omslaget är för övrigt fantastiskt fint, signerat Hampus Håkman. 

Lyssna här nedan!