lördag 16 december 2023

Cloudpocket - Believe in us

Foto: Press

För mig personligen är Cloudpocket ett av Sveriges mest intressanta band. 2022 släppte bandet det årets bästa album I’m ashamed of what I used to brag about och Headroom var en av 2022 års bästa låtar. På albumet så vandrade många av texterna genom tunga gator utan liv och rörelse medan musiken ofta tog en löptur genom folkfyllda gator fyllda av förändringar åt det positiva hållet. Albumet var också en slags övergång från något tungt till att komma ut levande på andra sidan.

Nu går jag själv sällan på klubb längre men många av låtarna borde spelas ofta på många dansgolv runtom i landet. Hemma älskar jag att släcka ned och sluta ögonen och höja volymen till absoluta max. Då är Cloudpocket både hjärnans och benens bästa plagg. Det är avslappnande för huvudet och det är frigörande för benen. För drygt ett år sedan så lyssnade jag på albumets avslutande spår Closer gång på gång. Det var en knastrig avslutning som kändes ända in i själen. Den gav plusgrader ända in. En otroligt vacker soulballad. 

Nu är bandet tillbaka med en låt där Vakentimmar-bekanta Clara Alm och Tiffany Lorentz bidrar på olika sätt. Clara med mixen av låten och Tiffany bidrar med sin röst. Nya Believe in us är, Cloudpockets vana trogen, en lekfull låt som är lika delar avslappnad och dansant. Lounge-aktig i verserna och otroligt ljuvlig i refrängen där tempot ökar. I slutet fylls dansgolvet helt. Cloudpocket fortsätter vara som en slags vän. Känslan av gemenskap genomsyrar bandet mer än hos många andra. De förmedlar bara inte den känslan i sitt uttryck, utan så fort man lyssnar så känner man det i varje ton, i varje låt. Believe in us är inget undantag. Ett extra plus för så otroligt snygga små detaljer som höjer låten ytterligare ett snäpp. Eller flera.

Lyssna här nedan!