torsdag 23 november 2023

Musikminne från Mathilda Bohman

Foto: Amie Ahlm

En själsligt nära ballad som berör på djupet är Mathilda Bohmans nya singel Paradise. Låten bärs upp på armar av stråkar, genom texten ekar sorgen och saknaden av att ha förlorat en nära. Hon debuterade redan som 15-åring med A better place för två år sedan. Singlarna som har följt har haft starka känslor inbakade och Mathilda har en röst som förmedlar dem på ett fantastiskt sätt. Idag gästar Mathilda bloggen med ett musikminne!

Paradise är nog den mest känsloladdade låten jag har skrivit och är den som ligger mig närmast hjärtat. Den handlar om något riktigt personligt, tungt och sorgligt och jag skrev den i en period då det inte såg så ljust ut runt omkring mig. Inspiration till den kom under pandemin, en period som jag och många andra kommer att minnas med sorg, förtvivlan och hopplöshet. 

Förutom det faktumet att det var en jobbig tid för mig personligen, så vet jag att det finns andra personer som hade det svårare och tuffare än jag ens kan föreställa mig. Vissa miste sina nära och kära, vissa fick trauma som kommer hemsöka dem hela livet och vissa begränsades hårt av skräcken av att kanske drabbas av sjukdomen. Det finns också de människor som än idag handskas med psykisk ohälsa efter de tuffa åren som har varit. 

Det var en väldigt svår tid och jag ser det som att jag tog mig igenom den med hjälp av musiken och just den här låten. Det var just arbetet med den som bar mig igenom hela pandemin. Den betyder med andra ord väldigt mycket för mig och jag hoppas de flesta kan se det speciella och fina som jag ser i den.

/ Mathilda Bohman

Lyssna på Paradise här nedan!