fredag 24 november 2023

Eddie Wheeler - Rubicon


Eddie Wheeler har återkommit ofta i texterna på bloggen. Varesig det har handlat om solomaterial eller om Ratmilk, duon han hade tillsammans med Caroline Furness, så har det varit melodiskt, påhittigt och nyfiket. Jag intervjuade Eddie både 2014 och 2017 och det är fint att känna hur ödmjuk inställning han har till livet, samtidigt som hans tankar kring livet och tillgängligheten till det bär på så mycket klokhet och kunskap. 

Musikaliskt har han imponerat stort både på svenska och engelska, jag lyssnar ofta på Burn it och True love is dead från EP:n Live Love Repeat. Den förstnämnda har en repetitiv refräng som får mig att vilja dansa tryckare med natten många timmar i sträck. True love is dead är aningen mer nedtonad, men den är så snygg och bär på starka ord hämtade från en livskris. Ett sökande efter ett nytt sätt att leva. 

De svenska låtarna har handlat mycket om acceptans och att våga visa vem man egentligen är. Visa livet bakom masken, bakom filtret. 

Det är fint att återigen få höra Eddie på svenska, denna gången i låten Rubicon. Det är den första i raden av singlar som Eddie planerar att släppa den kommande tiden. Låten beskriver de utmaningar man möter i livet, särskilt de stora utmaningar som förändrar livet och som förhindrar en att någonsin gå tillbaka till dit där man var innan. Eller ens den man själv var innan. Enda vägen är framåt utan backspeglar. Det är en fin elektronisk comeback från Eddie och ju mer jag lyssnar desto mer spritter det i benen, desto mer spritter det i själen.

Lyssna här nedan!