måndag 27 november 2023

Division 7 - Du vill ha revolution


Ibland får jag frågan varför jag fortsätter bedriva en ideell blogg som fortsätter vara i skymundan och som även fortsättningsvis kommer leva i det fördolda. Som blivit en del av det nya medieklimatet där många reagerar utan att läsa. Ibland räcker de stora rubrikerna för att veta vad någonting handlar om. Kan man tro. Svaret är förstås förstås mötet med musiken och den där eviga tron att möten kan förändra. Jag tror att det alltid kommer vara viktigt att, om man ska göra något, så måste man brinna för det. När elden slocknat slutar man ha roligt. Det är elden man vill åt och det är den som får en att fortsätta. Den dagen jag börjar skriva om något band och kopierar det mesta från pressutskicket är den där elden borta och då lägger jag av. 

Bandet Division 7 har funnits ett tag nu, även om debutalbumet kom först i början av året. Jag beskrev albumet, redan innan jag hört det, att det skulle bli en framtida klassiker. Jag står fast vid det och Ingen ängel är fortfarande en av årets absolut bästa låtar. Division 7 är som allra bäst när man får för sig att inspelningen man lyssnar på försegår just nu, i ens vardagsrum. Man är fantastiska på att personifiera den där elden som jag nämnde. Man glöder verkligen. 

De har på sina senaste släpp, ända sen albumet egentligen, lyckats fånga den där live-känslan. Och även den där just nu-känslan. Att det är nuet som är viktigt, det är nuet vi lever för. De fångar den gyllene och något naiva ungdomen som drömmer stort. Både i föregående singeln När jag ser tillbaks på allting och nya Du vill ha revolution har man blandat fint blås med skitig pop. Man har gått på promenad genom Manchester och mött Bruce Springsteen i en skivaffär och slagit följe. I Du vill ha en revolution vill man att något ska explodera, ändra riktning, man behöver en inre revolution, en nystart. 

Det är en stor låt med mycket kraft som blandas med en skönhet som på ett så snyggt sätt tar sig in i ens själ och stannar där. Tack för att det känns som att ni är så närvarande, Division 7, som att ni står här tätt intill i mitt vardagsrum och gör världen lite mer levande. Lite mer kraftfull.

Lyssna här nedan!