fredag 8 september 2023

Musikminne från Repeat

Foto: Press

Bandet Repeat släpper idag första singeln, vilken bär samma namn som bandet. Bandet blir i oktober även med album med förstås samma namn, jag gillar upprepningarna och jag gillar Repeat! Jag tycker även om den manglande känslan och låten är verkligen en sån där man bara vill höja volymen så mycket det går och bara känna in varje ton, varje textrad. Bandet, som består av Torbjörn Hallberg, Mattias Belin och Johan Holmberg, gästar dagen till ära bloggen för att dela med sig av ett musikminne!

Ett fint musikminne för mig är när jag i tidiga tonåren, då jag bodde i Lund, var hemma hos några kompisar som bodde i samma område. Vi lyssnade på musik och någon nämnde att Imperiet skulle spela på Smålands nation samma kväll. Jag var stor beundrare av Ebba Grön men vi var ju för unga för att komma in på konserter på studenternas ställen. Anyway, vi bestämde oss i alla fall för att gå dit och kunde sedan höra hur konserterna började. 

Plötsligt öppnades en sidodörr. Och vi smet in! Jag minns att vi tog oss fram mot den låga scenen och hur jag helt golvades av Thåströms energi, gitarrmalande och med den där frälsningsarmé-hatten på huvudet. Jag hade redan börjat spela gitarr då. Jag vet inte vilken förstärkare han spelade på men jag såg en orange distbox som han placerat ovanpå förstärkaren. Till födelsedagen önskade jag mig såklart en Boss distortion av mina föräldrar och jag har fortfarande kvar den!

/ Repeat 

Lyssna på singeln här nedan!