fredag 22 september 2023

Charlie Brolund - Ditt porträtt

Foto: Malin Magnolia Karlsson

Charlie Brolunds singel Midsommar vid Söderbysjön var en riktigt fin midsommarvisa. Det drömska mötte det romantiska och det var ett fint landskap som Charlie tog med oss till. Singeln var först ut från det kommande albumet Brunnen. Det kommer bli totalt fyra singlar från Brunnen, varav nya Ditt porträtt är nummer två i ordningen. 

Här får vi många fina ingredienser. Förutom Charlies röst bjuds vi på orgel, piano och violin bland annat. Ett lite ödesmättat piano möter svensk folkton i en kärlekslåt. Texten behandlar ett möte, men just kärleken blir inte till just ett ömsesidigt möte, utan är mer som en önskan. Utan tvekan är känslorna åtminstone större hos ena parten, medan det är svårt att riktigt fånga den andras känslor. Det finns en stark, men dold önskan om att smälta samman med personen. Med personens kropp och röst, men kanske förblir det just bara drömmar. 

Det vemodiga soundet klär texten perfekt och jag älskar verkligen slutet av låten, där Charlie tillsammans med Mira Palme bildar ett fint möte med varandras röster. På många sätt är det en låt om möten; mellan dröm och verklighet, mellan olika slags känslor, mellan olika röster, mellan två viljor. Det blir både storslaget och väldigt vackert. 

Lyssna här nedan!