lördag 5 augusti 2023

Silveräpplen - The city, the valley, the lake (Feat. Feivel)


Silveräpplen (Simeon Pappinen Hillert) är tillbaka med nya singeln The city, the valley, the lake. Det är första släppet sen EP:n Secretly dreaming of bongos. Heartbreak city där Kristina Issa gästade var verkligen en toppenlåt och avslutande Sirins still sting där Annelie gästade var mer stillsam och mer drömsk, men samtidigt minst lika bra. Överlag har Silveräpplen hållit sig till sitt sound, ljus elektronisk indie, men samtidigt förfinat sitt uttryck för varje släpp. Det finns många inre fyrverkerier att hitta bland hans tidigare släpp, bland annat så tycker jag att Trams of Gothenburg var en av 2020 års bästa låtar. Känslan i den gick att ta på. Det vemodiga soundet, två röster som möts, magi. 

På nya singeln så gästar Elin Hörbergs Feivel. Feivel, som knockade mig totalt 2015 med den fina EP:n Walls, har en unik röst och utforskar spännande landskap med just sin röst. Låten är en slags mjuk vind genom kroppen, en flykt från staden till ett hus vid en sjö. Huset bär på ett stort renoveringsbehov men det är också en viktig del av den framtid de vill bygga. 

Det är verkligen en härlig vind som låten bygger upp, lätt och varm. Simeon och Elins röster passar perfekt ihop. En på många sätt fantastisk låt som präglas av det enkla och mjuka, en fjäderlätt hand som lägger en filt om en när det regnar.

Lyssna här nedan!