söndag 27 augusti 2023

Max Bäck - Utom jag

Foto: Minna Amanda 

Max Bäck är tillbaka med en ny singel. Jag skrev senast om Max när han var aktuell med singeln Här och nu, en poplåt i reggae-skrud. Jag gillade den låten och Max har verkligen utvecklats sen hans första singel, Det regnar i Stockholm. Jag tyckte om den låten men det stack inte ut tillräckligt och jag tycker att Max har funnit en mer egen kostym och han har ett mer eget uttryck nuförtiden. Det känns mer avslappnat och Max låter tryggare i sin röst. 

Den utvecklingen satte verkligen fart i och med Här och nu och jag tycker att den fortsätter på nya Utom jag. Låten har ett avslappnat sound samtidigt som texten funderar över livet. Här är det inga reggae-toner utan mer rak svensk pop. Max sjunger ”när natten blir din enda vän är livet bra mörkt” men menar att det kanske inte är så konstigt att folk söker sig dit för att få svar och förstå livet. Tankarna blir ofta mer direkta på natten och då kommer kanske även svaren till en. 

Låten är ett slags sökande efter sin egen verklighet, sitt eget liv. Max sjunger underbart bra och jag är glad över hans utveckling - den kommer ta honom allt längre fram, allt längre upp.

Lyssna här nedan!