onsdag 25 januari 2023

Ida Gratte - Kanske


Ida Gratte är tillbaka med en ny singel och det är en låt som skiljer sig en del från de hon tidigare har släppt. Det är den tydligaste balladen hon har gett ut och Kanske, som låten heter, bär på fina skildringar av både känslor och Stockholm. En dejt som utspelas på en höjd i Stockholm där himlen klär sig i oranget. Men det handlar inte bara om himlens färger utan att någon lyckas få en att se andra färger i livet, som man kanske varit blind för innan. 

Det finns en ambivalens i texten, där en del av en vill gå och den andra delen avskyr att säga hej då. Samtidigt har man det på så många sätt bra, just där, just då. Kanske blir man aska med en gång eller så brinner man en bra stund. Kanske hela livet. Tillsammans. 

Ida sjunger med en otrolig känsla genom hela låten och det är hennes starkaste sånginsats hittills och det känns som en låt som kan växa än mer live, kanske som avslutning på en spelning. Det skulle verkligen leda till att alla går därifrån med känslorna på topp. 

Jag gillade även Idas förra singel men Kanske är än bättre. Kraften i Idas röst genom låten och de tydliga känslorna som klär hennes röst är bland det finaste jag hört från Ida.

Lyssna här nedan!