söndag 6 november 2022

Rickard Arnberg - Då, nu och sen igen


Rickard Arnberg la musiken på hyllan när han lämnade Uppsala för Luleå 2019. Han hade innan det gjort sig ett namn i programmet The Voice på Tv4 och gett ut albumen
In other words och Vi som blev kvar. På det första albumet så tolkade han, förutom i en egenskriven låt, sina förebilders låtar och på albumet Vi som blev kvar 2017 lyfte han sina egna låtar än mer. Skrivna med känsla och med jazzen som grund. Lyssna exempelvis på fina Löftet som bär på oerhört mycket känsla. Rickard har en fantastisk röst och jag tänker att den hade fungerat perfekt i olika musikaler. Han får in flera olika perspektiv och flera olika världar i sin röst. Den bär på mycket kraft och minst lika mycket känsla, som sagt. 

Flytten för Rickard ledde dock till den nysläppta EP:n Då, nu och sen igen som slängde bort den där hyllan där musiken legat. Kärleken till musiken växte igen och Rickard bjuder på fem låtar som alla handlar om kärlek, ur olika perspektiv. Saker som många lätt tar för givet sätter Rickard ord på. Det låter väldigt angenämt och Rickards röst lyfter det mesta. 

Jazzen finns fortfarande med där även om låtarna mer rör sig i popens korridorer. Och de korridorerna är fyllda av mycket glädje för är det något som präglar de fem spåren är det just glädje, både i texterna och i melodierna. EP:n börjar med de två starkaste låtarna. Jag älskar verkligen känslan i Väck mig när vi kommit fram men även inledande Sagan om oss är mycket fin och man får verkligen ett stort leende på läpparna. Det är inte som att allvaret saknas utan det snuddas vid det jobbiga i exempelvis Frågan om sen, men Rickard försöker ändå se positivt på det och överlag är EP:n verkligen något som penslar lycka över höstens gråa gator. Det är fint så.

Lyssna här nedan!