torsdag 17 november 2022

Musikminne från CEDER


Rebecka Ceder från Varberg släppte förra året EP:n Distans med sitt projekt CEDER. Det var en EP som jag gillade väldigt mycket, särskilt just låten Varberg. I år har hon tidigare släppt låten Change within a minute där hon återvände till att sjunga på engelska och det gör hon även på nya singeln Shout down. Jag gillar låten som rör sig mellan soul och pop. Låten berör och behandlar det svåra i att vara van vid komplicerade relationer och när allt plötsligt bara flyter på och personen verkar för bra för att vara sann, då är det lätt att backa istället. Idag gästar CEDER bloggen för att dela med sig av ett musikminne!

I början av maj 2019 såg jag på Instagram att Sasha Sloan (numera Sasha Alex Sloan) från Boston skulle komma till Stockholm. Det var fri entré och vi lyckades få biljetter. Hittar ett gammalt pressmeddelande från Live Nations hemsida: ”Skönsjungande Sasha Sloan kommer till Stockholm för en unik spelning på Södra Bar 10 maj!” ”Sasha Sloan är en växande stjärna på musikhimlen som har visat att hon är här för att stanna.” 

Jag hade lyssnat mycket på henne ett tag och två vänner lyssnade in hennes musik dagarna innan spelningen. Jag minns att vi stod nästan först i kön för att komma in, lokalen var liten och vi stod nära scenen. Spelningen var verkligen unik och intim. Den melankolisk popmusiken, tillsammans med hennes röst och de sårbara och ärliga texterna gjorde att alla blev helt trollbundna. Hon och bandet kändes så närvarande, alla i publiken kändes närvarande och det var magiskt. Alla melodier och ord som gått på repeat i mina lurar, alla gånger jag kollat hennes musikvideos och känt med henne, förstärktes. 

Vi var alla helt upprymda efteråt, även om musiken var melankolisk och sorgsen. Wow!

/ CEDER 

Lyssna på Shut down här nedan!