fredag 4 november 2022

Boy Omega - Radioactivity


Martin Hasselgrens Boy Omega har precis släppt en cover på en av mina absoluta favoritlåtar genom tiderna, Kraftwerks Radioactivity. 

Senast jag skrev om Boy Omega hade han nyligen släppt Nyll, en hyllning till Martins egen pappa som smärtade och berörde på samma gång. Jag tycker om låtar där en kärleksfull nostalgi skrivit texten, där minnen som bildar ens liv tillsammans gestaltas. Det är väldigt vackert. Låten fanns sedan med på albumet It’s dangerous to go alone! Take this. 

Nu är Boy Omega alltså tillbaka med en Kraftwerk-cover och på singeln gästas han av Clara Luzia. Det första jag tänkte på är att jag gärna hade sett en längre version där den fantastiska melodin lyftes fram i en större utsträckning men överlag gillar jag tolkningen. Den är mörkare och mer rå och jag gillar hur Martin ofta får in möten i sin musik, mellan olika stämningar, mellan olika språk. Claras tyska partier i låten fungerar utmärkt och jag hade gärna sett att låten varade i några minuter till och blivit en ännu större explosion av känslor, en ännu längre hyllning till en fantastisk låt.

Lyssna här nedan!