söndag 20 november 2022

Anton Östergren - Hur jag tycker mycket om


Jag påmindes om Hurula när jag hörde Anton Östergrens förra singel natten som ledde oss fram till nu. Nya singeln Hur jag tycker mycket om bär också på samma energi och punkiga riv. Jag gillar hur orden stöts in i refrängen, hur de upprepar sig. Det är en refräng som är som en svängig desperation. 

Jag tycker mycket om att följa artisters resor så därför lyssnade jag igenom Antons första EP För skört för tungan igen, det är en väldigt bra EP på många sätt, särskilt avslutande b-minour där känslorna går att ta på. Det finns en tyngd i det spåret som har växt än mer på Antons senaste material, och i mitt tycke är det många steg framåt. 

Det finns en desperation i musiken som får en att vilja släcka ner ens lägenhet och gå till något ställe och bara lyssna och känna loss. Bryta sig ur allt som tynger. Anton sjunger även allt bättre och jag hoppas han fortsätter på det här spåret. Det är, i mitt tycke, en kostym som han verkligen bär upp. Hur jag tycker mycket om är Antons starkaste släpp hittills.

Lyssna här nedan!