fredag 28 oktober 2022

Musikminne från Bo Selinder


Idag släpper Bo Selinder albumet Andra rummet. På albumet blandas progg, jazz och 60-talspop. Hans språk är lekfullt och man blir både upprymd och lugn när man lyssnar. Lyssna exempelvis på fantastiska En gång var jag en älskling. Det är musik där språket andas och där gränser mellan olika genres helt flyter samman. Idag gästar Bo bloggen för att dela med sig av ett musikminne!

Vet inte om man kan säga att en sång kan förändra ens liv. Med det sagt minns jag i alla fall första gången jag hörde Peter LeMarcs Little Willie John. 

Året var 2007, och jag hade precis flyttat hemifrån och börjat plugga komposition på Framnäs Folkhögskola. Jag satt i mitt kök och åt havregrynsgröt när de inledande gitarrackorden strömmade ut ur högtalarna. Sen kom refrängen. Den greppade tag i mig på ett sätt som ingen låt nånsin gjort förut, och jag kom själv att tänka på gamla, förlorade kärlekar jag lämnat bakom mig eller som det aldrig blev nåt av.

Den låten blev mitt soundtrack i över ett års tid. Jag lyssnade på den varje dag och försökte skriva den också. Om och om igen. Jag lyckades aldrig, men många andra låtar blev det. Bland annat de som ni kan höra på det här albumet. 

/ Bo Selinder

Lyssna på albumet här nedan!