lördag 3 september 2022

Dödens Lammungar - Ett annat rum


En postpunkig pärla är Ett annat rum. Singeln är duon Dödens Lammungars första officiella släpp. Jag påminns både om tidiga The Cure, Ausgang (Minns någon dem?) och Bauhaus. Jag minns att jag lyssnade mycket på deras Vissla och jag kommer för några år sedan och att jag fastnade för energin. Ibland lyssnar man enbart på låtar och vid andra tillfällen blir det mer, förstås inte enbart, att man lyssnar på energi, på stämningar. Olika musik för olika tillfällen. Bandets musik är definitivt gjord för att bara leva sig in i den, ryckas med, bli en del av den. 

Bandet kommer släppa ytterligare tre singlar under hösten och det ska bli fint att se var bandet tar vägen på dem. Den andra låten på singeln, Snöfall, är mer industriell och rå. Jag fastnar inte lika mycket för den men samtidigt väcker den intresse, det händer något hela tiden. Jag ser fram emot både höstens singlar och det kommande debutalbumet som är planerat att släppas nästa år.

Lyssna på singeln här nedan!