fredag 29 juli 2022

Norregård - Farväl


Smålands-duon Norregård spelade nyligen på Larmtorget i min barndomstad Kalmar. 19 juli var de supportakt till Medina. Jag intervjuade dem 2021 i samband med att deras debut-EP Smutsigt, snyggt och jävligt bra släpptes. 

I år har de tidigare släppt popdängan Hybris och idag släpper de singeln Farväl. Det är en singeln som tar avstamp i ett brustet hjärta, en avslutad relation. Med rader som ”Jag tror du försvinner ur mitt liv igen” och ”Jag lovar att jag aldrig kommer tillbaka”. Det fanns drömmar om hur livet skulle bli, hur parets barn kunde leka med grannens barn - men vad är de drömmarna värda nu när allt försvunnit bort? 

Det är en väldigt fin ballad som är som allra starkast i slutet, när det gång på gång upprepas att allt är försent. Så starka känslor. 

Lyssna här nedan!