söndag 17 juli 2022

Musikminne från Nicole Cassandra Smit


Svensk-Indonesiska artisten Nicole Cassandra Smit har släppt ett av årets bästa album, ett album som är som tre akter ur ett liv, kantad av alla slags känslor. Kärlek, smärta, sorg - med toner av experimentell jazz, soul och R&B. En låt som Lily of the valley påminner mig om ödsliga nätter på Karl Johansgatan när jag gått hem och en granne spelat jazz med öppet fönster. Något ödsligt men som fyller själen på samma gång. Mäktigt och skört. En strålande debut. Idag gästar Nicole bloggen för att berätta om ett musikminne!

När jag skulle välja ut ett musikminne så valde jag ett "nytt" minne från Oktober 2021 när jag såg Ane Brun i Glasgow. Det var första konserten jag varit på sen pandemin började. Ane Brun och hennes band var otroliga. Det var första konserten på deras turné också. Energin som strålade ut fram och tillbaka mellan dem och publiken var överväldigande. 

Alla på scen verkade så glada att kunna komma ut på turné igen och vi var glada att kunna njuta av livemusik igen. Utöver hela upplevelsen påmindes jag om alla härliga konserter jag hade varit på i Stockholm, inklusive Ane Brun som jag har sett flera gånger hemma. Första gången jag såg henne var på festivalen Accelerator 2007. Detta var dock första gången jag såg henne med ett fullt band och det blev en stor inspiration för hur jag valde att bygga mitt band för mitt eget albumsläpp. 

/ Nicole Cassandra Smit 

Lyssna på Third in line här nedan!