onsdag 1 juni 2022

Edvin Bergsland - Du & jag (Jag och du)


Edvin Bergsland känner vi till som gitarrist i Norra Promenaden som jag tidigare lyft i bloggen. Viktor Nordström och Edvin från bandet cyklade för två år sedan från Norrköping till Skåne för att uppmärksamma kampen mot rasism. Man samlade in nästan 8000 kronor under resan. Ett väldigt fint projekt. 

Edvin går nu solo och släppte för ett par dagar sedan debutsingeln Du & jag (Jag och du). Låten, som även tävlar i P4 Nästa Östergötland, är en kärleksballad där jag stundtals påminns lite om senare kent. Tänk er typ Columbus. Det sköra och elektroniska som möts i musiken. 

Texten är vacker och blandar svenska med engelska uttryck. Jag tänker på början på en relation, där skuggor försöker nå en, men relationen i sig håller dem borta. Det är förstås naivt, men det beskriver den där känslan och hur det faktiskt är. Edvin sjunger med känsla och låten är verkligen en fin kärleksförklaring.

Lyssna här nedan!