tisdag 12 april 2022

Division 7 - Vaeremerej


Jag missade tyvärr Division 7 när de spelade på Nefertiti här i Göteborg häromdagen. Att stå längst fram och sjunga med i Majorna hade förståtts varit speciellt i ordets allra rättaste bemärkelse. Tyvärr är det förstås mycket man missar när man jobbar varannan helg och ofta hela dygn. Planer suddas ut. 

Division 7 har figurerat här på bloggen ett antal gånger. Först i samband med releasen av singeln Istid. Det är fint att få följa bands utveckling och se musiken växa och nå en större publik. Vilket är något som bandet verkligen förtjänat. Låtar som Imorgon igår har värmt kalla nätter när regnet varit i slagsmål mot fönsterrutan och Majorna och Strandpromenaden är låtar som växt mycket och fått kroppen att ryckas med i drivet. I lågan. 

Nu är bandet tillbaka med singeln Vaeremerej och det är en låt som ytterligare befäster den lågan. Jag önskar nästan att slutet, när orden ”Lämna mig ifred” skriks ut, hade tillåtits att explodera lite längre, i ett upprepande av just de orden. Trots att jag önskar att låten varade lite längre och fick gå upp ännu mer i någon slags explosiv känsla så låter det fantastiskt och jag tror att låten lät minst lika bra på Nefertiti.

Division 7 känns som ett band som är gjort för att just explodera tillsammans. I spelglädje och i hela uttryckssättet. Ett band som liksom uttrycker att det här är våra känslor, vi känner dem tillsammans med er.

Lyssna på singeln här nedan!