torsdag 14 april 2022

Muränan - Snygg, snäll, smart och rolig


Bandet Muränan släppte första singeln Trikoloren (doppa mig) förra året och man bjuder på elektronisk pop med discoinfluenser. På det ligger underfundiga texter där humor och allvar blandas. Överlag är det musik som är mycket färger, mycket känsla och ja, mycket av allt. Det lyser igenom att bandet haft roligt och det här är musik att dansa och ha roligt till. Släppa allt och inte fundera så mycket. 

Andra singeln, som släpptes nyligen, heter Snygg, snäll, smart och rolig. Det är återigen en smart text. Denna gången att jämföra sig med någon annan, som är allt som man upplever att man själv inte är. Men finns en sådan perfekt person på riktigt eller är det bara någon slags idealbild man slåss mot? 

Låten har verkligen hitpotential. Det enda jag inte riktigt gillar är när effekter tar över någons röst. Ibland kan det säkert fungera, men oftast är det ett minus. Effekterna kan få finnas i musiken, men rösten bör man hålla så fri från detta som möjligt. 

I övrigt gillar jag verkligen senaste singeln från bandet och detta är klart bättre än första singeln och här finns helt klart något att bygga vidare på. Här tror jag att svaret är att tänka att ”less is more.”

Lyssna på singeln här nedan!