fredag 22 april 2022

Adam David Englund - Inte utan att det känns


Adam David Englund beskriver sin uppväxt i nya singeln Inte utan att det känns. Minnen som kommer tillbaka men som aldrig går att återvända till och tog man till vara på stunderna när man väl var där eller sumpade man det? Så fort timmarna har gått kommer de ju aldrig igen. Man kanske försöker springa tillbaka, resa tillbaka till just de där stunderna - men det går inte. Just den där känslan av att växa upp och inse just det, tidens förgänglighet, sätter Adam verkligen ord på. 

Jag har tidigare skrivit om hans utveckling i musiken och den fortsätter verkligen. Här blir jag mest imponerad av texten och känslan i rösten men låten växer även musikaliskt i slutet. Men här är händelserna främst koncentrerade kring rösten och texten. Det är där känslorna märks som mest och det märks att detta är ett ämne som ligger nära honom. 

Det är förstås många som kan relatera till ämnet och jag minns när Kent sjöng ”en gång var vi miljonärer, när vi hade all tid i världen.” På många sätt är det skönt att tankeställaren i alla fall kommer innan man blivit allt för gammal. När man, förhoppningsvis, fortfarande har mycket tid kvar att ta till vara på. 

Även om jag inte helt fastnar musikaliskt för Inte utan att det känns så väger alla känslor upp och Adam är fantastisk på att sätta ord på känslorna och verkligen få känslorna att göra stora avtryck i orden. Göra dem till något annat än bara ord.

Lyssna på singeln här nedan!