torsdag 24 juni 2021

Musikminne från Andrés Esteche


Andrés Esteche är äntligen tillbaka med ny musik! De senaste åren har han engagerat sig mycket politiskt, bland annat för HBTQ-flyktingar. Han släppte även boken Kom ut, Kom in som nominerades till årets bok på QX-galan. Igår släppte han singeln Princess Boy och idag gästar han bloggen för att berätta om ett musikminne! 

För någon månad sen skulle jag spela in en ny demo som jag skulle skicka till Stockholm Pride för att tävla om att bli årets officiella pride-låt. Jag gillade verkligen låten och älskade texten. Princess Boy hette den. Jag identifierade mig till hundra procent med texten. Jag var en prinsesspojke som lekte med klänningar och ville vara Askungen när hennes klänning förvandlades till en galaklänning. Det var min stora dröm! 

Jag minns att jag hade samlat fina stenar som var oslipade diamanter och jag sa som Askungens gudmor: "bibidibabidiboo" för att de skulle förvandlas till diamanter och jag till prinsessa. Den dagen hade jag precis innan varit och påbörjat en tatuering. En groda som är en symbol för healing. Så otroligt symboliskt att samma dag som jag tatuerar in healing på min arm ska spela in min första demo på jag vet inte hur länge. 

Innan jag går in i sångbåset går jag på toaletten och sen går jag omkring i korridorerna och värmer upp rösten. Plötsligt märker jag att det droppar blod från min arm.  Jag får akut be om papper och tejp för att stoppa blödningen. Med blödande arm går jag in i sångbåset och sjunger en av de vackraste låtar jag någonsin sjungit och går ut därifrån helt healad. Jag kommer aldrig glömma när vi skapade magi i den där studion och gick på moln efter. Tack Peter Hägerås och Mats Frisell för en fantastisk låt! 

/ Andrés Esteche 

Lyssna på Princess Boy här nedan!