fredag 18 juni 2021

Nathalie - Savannen


En poetisk pärla släpps idag av Nathalie Lidqvist. I musiksammanhang kallar hon sig för enbart Nathalie. Under de knappt fem minuterna som låten pågår så klär hon sig i ”sin finaste oro” och beskriver sig själv som en person som är bra på att älta, en person vars hjärta är rustat för savannen. Samtidigt en sorg som pågår - efter en förlust. Och ja, vem ältar inte i sorgen? 

”Ge mig nåt att älta - jag ska göra det så bra” sjunger Nathalie och det är en text som träffar direkt, som tar sikte mot hjärtat och träffar mitt i. Just den texten upprepas gång på gång och jag gillar ju verkligen sånt, när budskapet liksom hamras in. 

Till skillnad från första singeln Hela tiden så är tempot här lågt, samtidigt som en dynamik, en stark kraft träder in då och då i melodin. Det är sannerligen en poetisk pärla som jag kommer dela många sena kvällar med.

Lyssna på Savannen här nedan!