måndag 23 november 2020

Musikminne från Klara AndénI oktober släppte Klara Andén den fina singeln Spring. Det är hennes femte singel 2020. Klaras första riktiga låt var en cover på Linnea Henrikssons Halmstad. Med låten vann Klara en tävling som Linnea Henriksson själv var med och anordnade. Idag har Klaras version över 140000 streams. 2018 kom debut-EP:n Fast jag vill. Idag gästar hon bloggen och berättar om ett musikminne! 

I sjuan började jag i musikklass och efter att ha sjungit instängd på mitt rum i några år var det nu dags att börja förbereda sig för den första konserten. Jag och mina två nya kompisar var alla överens om att vi gillade Rihannas nya låt Take a bow. På lunchrasten gick vi in i musikalen, skrev ut ackord från ultimate guitar som nästan stämde och satte igång. Jag satte mig vid pianot, min ena vän tog en bas och den andre en gitarr. Efter en lite tragglig start kom vi till slut in i låten och kunde spela igenom den. Jag testade att lägga en stämma och det visade sig att min kompis kunde fortsätta hålla melodin stadigt fast jag hamnade en ters över. För första gången fick jag känna hur det var att spela och sjunga tillsammans med andra och hur musiken lyfter när man hittar rätt personer att samarbeta med. 

Dagen för konserten var jag mer nervös än jag någonsin varit. Jag och min två medmusiker hade ett gemensamt nervöst sammanbrott innan vi gick upp på scenen. Men vi gick upp på scenen. Jag minns egentligen ingenting från de fyra minuterna av mitt liv men jag minns känslan efteråt. Jag hade klarat av något jag fasat för och längtat efter sedan jag började sjunga på mitt rum för flera år sedan. Och vi hade gjort det tillsammans. Vi fortsatte att hänga i musiksalen på rasterna resten av högstadietiden och vårt lilla band fick heta TAB (Take A Bow) för att vi nog alla kände den där magiska känslan första gången vi sjöng och spelade ihop.

/ Klara Andén

Lyssna på Spring här nedan!