tisdag 24 november 2020

Edgar & Strandberg - Värmland i regn


Jag påminns om Sigge Hill när jag lyssnar på den värmländska duon Edgar & Strandberg - och det är verkligen en komplimang. Minst lika melodisäkert. Duon, vars förnamn är Christopher och Henrik, har tidigare släppt två låtar, Tusen kyssar och Leva mitt liv. Jag håller nog Tusen kyssar, som är en duett med Linnea Waljestål, högst hittills men det är genomgående melodisk svensk rock som borde spelas frekvent på Svensktoppen. 

Visst hör man ibland att det är inspirerat av Per Gessle och Lars Winnerbäck exempelvis, men jag tycker duon gör något eget av det. Låten är för övrigt producerad av Winnerbäcks gamla producent Ola Gustafsson. 

Värmland i regn är en låt jag kan tänka mig vore fint att dela vägar med, med ett Värmland som susar förbi genom fönsterrutan. Med en dröm om en dans i Folkets Park. En dans som inte tar slut förrän småtimmarna. 

Lyssna på Värmland i regn här nedan!