fredag 6 november 2020

Ida Staake - Hejdå tills vi ses igen


Ida Staake är tillbaka med en ny singel. Senast vi hörde från Ida så sjöng hon tillsammans med Jimmy Sjödén i Titta upp mot taken. Nya singeln heter Hejdå tills vi ses igen och det är en låt som det svänger om i drygt fyra minuter. 

Det jag tycker om mest med Idas musik är hur hon klär vardagskänslor i sina låtar. Hur naturligt allt låter. Det låter aldrig tillgjort, det låter aldrig som om hon begränsar sig i det hon vill sjunga. Utan det känns på riktigt och det märks att musiken betyder något för henne. Ida är fantastisk på att skriva om känslor som alla kan känna igen sig i och det är fint att hon får med detaljer i texterna som fördjupar dem, som gör att de står ut i mängden. 

Texten tycks handla om en relation som går från att vara helt körd till att man ändå ses igen och igen, att det aldrig blir sista gången med personen, trots att det kanske var tanken. Det är lätt att känna igen sig. Det är lika enkelt att falla dit. Och att falla för det här. Idas starkaste stund hittills i min mening.

Lyssna på Hejdå tills vi ses igen här nedan!