lördag 31 oktober 2020

Musikminne från Hanna Helperin


Hanna Helperin släppte sin första singel Firestorm i början på oktober. Nu i slutet på oktober släppte hon andra singeln Just a Creep. Båda låtarna är hämtade från Hannas debut-EP Hanna with the dry lips, som släpps i november. Idag gästar hon bloggen och berättar om ett musikminne! 

När jag var liten brukade jag, mina två storebröder, mamma och pappa bila till Öland för att hälsa på pappas bästa kompis Claes. Han ägde en stor väderkvarn som man kunde bo i. Bilturen gick ungefär på 4-5 timmar innan man kom fram. Att åka till Öland var verkligen något jag och mina syskon älskade att göra. Det var den bästa tiden på året. 

En sommar väckte mamma mig, samma dag som vi skulle åka till Öland, och sa att vi inte längre skulle dit pga. det dåliga vädret. Istället skulle vi åka till Köpenhamn. Vi alla syskon protesterade, vädret spelar väl ingen roll? Vi lyckades övertala mamma och pappa. På vägen stannade vi vid en bilmack för att fylla på bensin. Pappa gick in för handla något att dricka och äta. Längst fram på disken ser pappa en CD-skiva: The Band - Greatest Hits. Han köpte den direkt och vi satte på den i bilen. Vi lyssnade på den om och om igen och en låt som jag kommer ihåg lite extra är The night they drove old dixie down som vi alla sjöng med i. Jag minns hur det ekade i bilen och hur vi trallade med i refrängen. And the people where singing, they went nananana... Och detta gjorde vi varje sommar efter det.

När det var dags att åka till Öland, satte vi i CD-skivan och lyssnade. Ett glatt och fint minne från min barndom, tillsammans med min familj. Där musiken förde oss samman. Och sen dess har The Band nog faktiskt varit ett utav mina favoritband.

/ Hanna Helperin 

Lyssna på Just a Creep här nedan!