tisdag 3 december 2019

Musikminne från Sanna Martinez

Foto: Press

Idag gästas bloggen av Sanna Martinez som berättar om ett musikminne kopplat till både konserter med Ariana Grande och även hennes senaste singel I Got It! 

Det är något med att gå på riktigt bra konserter som gör mig alldeles euforisk efteråt. Jag glömmer aldrig då jag år 2014 såg Ariana Grande live i Los Angeles på Hollywood Bowl. Tillsammans med många andra stora artister som Sia, Pharrell Williams, Paramore med flera bjöd de på en magisk upplevelse. En efter en kom de ut och levererade en fantastiskt show. Det var alldeles mörkt ute och vi alla hade fått lysrör som blinkade i olika färger som vi viftade med i takt till artisternas hitlåtar. Det här var alltså när Grande precis hade börjat blivit känd även utanför USA, och från och med då blev hon också en av mina stora förebilder. Tre år senare kom hon till Sverige på turnén Dangerous Women och självklart var jag där. Vi hade ståplats och stod ganska nära catwalken, så vi fick verkligen en intim konsertkänsla. Jag gapade i princip hela konserten, jag var som i chock av hur sjukt proffsig hon är. Hennes otroliga sångkapacitet tillsammans med dansen, duktiga musiker, närvaron, ljusshowen och hela arrangemanget var fantastiskt att få uppleva. Det är sådana konserter som ger mig inspiration till min egna musik och att jag själv en dag vill stå på stora arenor och kunna leverera en minnesvärd show till publiken.

Nuförtiden finns det stor tillgång till all slags musik så lätt via digitala plattformar, vilket gör att förväntan på att få något utöver det vanliga av artisterna på en konsert är högre. Jag själv hade min första releasefest i oktober för min nya låt I Got It där jag framförde tre tidigare låtar plus den nya. En utav de tidigare låtarna var Guiding Light som jag bland annat skrev när jag bodde i Los Angeles i våras. Jag är featuring på låten och det är endast en liten del av låten som består av min sång, sedan är resten dropp. Inför releasen funderade jag hur vi kunde göra låten live med bara gitarr och sång. Det slutade med att jag skrev två nya ganska enkla formdelar och låten fick bli fin och känslomässig i den live-akustiska versionen istället för väldigt cool och dansant som den är i originalversionen. Låten fick en helt annan känsla live och jag är så glad att kunna ge det till de som kom på releasen, att de fick uppleva något extra som inte ens finns utgivet än att det ska låta precis som det gör på originalversionen. Har folk tagit sig dit för att lyssna på ens musik live, då vill jag bjuda dem på något extra.

Jag ser fram emot ännu ett nytt år med fantastiska konserter och spelningar att minnas.

/ Sanna Martinez

Lyssna på I Got It här nedan!