måndag 24 april 2017

"I slutändan tror jag ändå att allting kommer bli bra"

Foto: Press

Sylvester Schlegel, tidigare trummis i The Ark, släppte nyligen sitt andra soloalbum Det kommer gå, allting kommer bli bra. En skiva som hyllats unisont. Här nedan går Sylvester igenom skivan, låt för låt.  

Ditt vilda hjärta
- Ni vet den där rösten som finns inuti huvudet. Den där klokare varianten av dig själv som kan se allting utifrån, alla misstag, all fåfänga, alla svek. Och varsamt viska: det är ok, det är lugnt, ingen fara, jag förlåter dig.

Återfall
- Alla gånger man sagt till sig själv att: det här är sista gången, jag lovar. Spelar ingen roll, har man en gång fallit för en förbjuden lockelse kommer minnet av den alltid finnas kvar, och i svaga stunder kommer det vara svårt att inte falla tillbaka. Vare sig det handlar om sprit, knark eller en osund relation. 

Forever amazed
- Jag hade en ide om att jag skulle försvinna, gå upp i rök och reinkarneras i en helt ny, mycket bättre skepnad nånstans långt långt borta. Rykten skulle gå och folk skulle undra. Det var planen. Jag kom halvvägs innan verkligheten och framförallt kärleken kastade ned mig på jorden igen. 

Livet är ingen gåva 
- Vi matas ständigt med uppmaningar om att ta vara på vår tid på jorden, att fånga dagen och omfamna varje sekund med ett leende på läpparna. Jag är född med tvivel och hur gärna jag än vill lyckas jag inte fånga några dagar. Och jag tänker inte låtsas att solen alltid skiner. Det är både vackert och plågsamt att leva och det måste det få vara. 

Kalifornien igen 
- Att vara flyktbenägen och rastlös kan ibland ta en med på oväntade strapatser. En gång hamnade jag i Kalifornien och det kändes för en stund som om jag hade kunnat stanna där resten av livet. Jag köpte illusionen till hundra procent och lät mig förföras. Som de flesta romantiska illusioner sprack det väldigt fort. 

Flyr min väg för å stanna kvar 
- Ibland måste man göra sig av med allt, omvärdera vem man är och vart man är på väg. Livets vägskäl är både lockande och skrämmande. Det enda du kan veta är att detta inte är sista gången du tvingas föda dig själv på nytt. 

Stan kokar 
- Åh staden, som jag älskar och förbannar dig. Du lockade mig från min byhåla, förförde mig och svek mig gång på gång. Hur främmande jag än känner mig, är det alltid hit jag kommer återvända. Du kan välja vem du ska vara i staden, fejka, överdriv och låtsas. Ingen kommer se tomheten du bär runt på för alla har fullt upp att dölja sin egen. 

På Christianias strand 
- Du dör en micro-död många gånger i livet. Det du trodde du kunde luta dig mot faller plötsligt och allt rasar. Du tror du lär dig av dina misstag, men du kommer fortsätta begå samma om och om igen. Du kommer välja lögnen, fåfängan och kärleken gång på gång. Och du kommer vara lika oskyddad varje gång den rycks ifrån dig. 

Det kommer gå… 
- Att tvivla är bättre än att ge upp. Och det finns saker du kan försöka intala dig själv för att orka resa dig igen. Du behöver inte tro på det till hundra procent. Men för varje gång du pekar på dig själv i spegeln och säger ”vad är det för fel på mig?” kan du också försöka säga att det kommer gå, allting kommer bli bra. Den här låten var mitt verktyg för att orka stiga upp ur sängen och min förhoppning är att den kan funka så även för andra 

Allting kommer bli bra 
- En febrig natt på Sicilien hände det igen. Eller om det var i en dröm. Allt ställdes på sin spets. Återigen var ingenting sig likt, ljus förvandlades till mörker, hopp till tvivel och skoningslöst uppriktiga saker sades. Sanningen är livsfarlig och kan skära som tusen rostiga knivar. Men den behöver komma fram ibland hur ont det än må göra. För sanningen raserar och ger dig chansen att resa dig och börja bygga igen, Lögnen är mer förrädisk och bryter ner dig sakta tills du inte har nån kraft kvar att resa dig. I slutändan tror jag ändå att allting kommer bli bra.

Det kommer gå, allting kommer bli bra finns att beställa på bland annat Bengans och CDON. Lyssna på skivan här nedan!