söndag 15 november 2015

Människor får inte kosta något, prylar hur mycket som helst

Jag börjar bli riktigt trött nu på hur onyanserad och trångsynt samhällsdebatten är. Folk som påpekar hur otryggt samhället är, samtidigt som de sitter hela dagarna och sprider hat på olika sätt. De klagar på otryggheten, men bygger samtidigt själva upp den. Vi har partier som stöder vapenexport, men som samtidigt blir upprörda när människor flyr på grund av att våra importerade vapen används i krig som gör att människor tvingas fly. Vi har folk som säger att vi inte har råd att ta emot människor, samtidigt som folk bråkar med varandra för att komma in på ett nytt köpcentrum i Solna, samtidigt som vi spås lägga över 75 miljarder på julhandeln.

Kommentarer som Åsa Romson fick ta emot efter hennes Tweet om klimattoppmötet i samband med dådet i Paris. Det som är utsuddat är Åsa Romsons adress. 

Människor som spyr hat och hot mot Åsa Romson som de tyckte lade fokus på fel saker. Ni själva då? Ert fokus ligger uppenbarligen mer på en tweet än på det tragiska som skedde i Paris. Det Åsa Romson skrev var otajmat, men ingen förtjänar en massa hat för det. Människor i drev beter sig verkligen helt vidrigt. Så, ni som säger er vilja ha ett tryggt samhälle och samtidigt sprider hat i olika former på Facebook, på twitter, i samhället i stort. Inser ni vad ni bidrar till? Jo, det otrygga samhälle ni själva säger er vara rädda för.