söndag 13 juli 2014

Har kvinnor generellt sett enklare att få sex än män?

Från Flashback

Det finns en föreställning om att kvinnor har enklare att få sex än män. Det betyder egentligen bara att kvinnor får fler sexförslag än vad män får. Men är det en positiv sak att få en massa förslag från människor en egentligen inte vill ha sex med? De allra flesta vill trots allt ligga med någon de är attraherade av och där sexet sker på bådas villkor. Där båda respekteras. På krogen finns det ett klimat som säger till kvinnor att de dels är otacksamma och kräsna när de säger nej och dels är slampor när de säger ja. Samtidigt som det kan ses som orättvist att kvinnor kan välja och vraka så får kvinnor inte heller ligga med för många för då är hon inte flickvänsmaterial och har antagligen problem med sin självrespekt. Många ska alltså vara på två motsatta sätt samtidigt, varav båda kommer ses som något dåligt. 

Vissa hävdar att kvinnor alltid får ligga när och hur de vill och att de ska sluta klaga, samtidigt som hon inte får ligga hur mycket hon vill, för då ses hon som en slampa. Så om en räknar med de krav en har på sin sexpartner, att en ska vara attraherad och att sexet ska ske på lika villkor så är det inte enklare för kvinnor att få sex än män.

Sedan har jag märkt, när jag varit ute på krogen, att många män inte klarar av att kvinnor är ointresserade av dem och blir då allt mer kontaktsökande. Det är som att de förväntar sig att kvinnor ska "släppa till" vid minsta intresse. Ett nej är alltid ett nej, oavsett och oavsett igen. Jag har hört många kvinnor säga att ett nej inte räcker, att mannen då sällan har gått därifrån utan följdfrågor och tjat, utan det har ofta varit "kom igen nu, bara en drink?" och en massa andra liknande meningar. Lär er hantera att människor har en egen vilja! 

Många nämner även att kvinnor kan få 100 mail på dejtingsajter medan män generellt sätt bara får ett par stycken. Men sexförslag i massproducerade mail ses nog sällan som bekräftelse. Det är lite som ett juckande mot allt som rör sig. Respekt och kärlek börjar sällan med varken ”hej du e snygg” i ett första mail eller en hand på rumpan på krogen. Det är ett steg därifrån.

7 kommentarer:

 1. Det vänder sig i magen på mig vid tanken på att det är så många ser på sex. Som något man "får" - inte som en akt mellan två individer. Som om det vore en allmosa. För vem vill inte "få" sig ett nyp i tid och otid? Bli lite påsatt av random folk som villigt "erbjuder" sina tjänster; i baren eller på nätet. Nej, tack och lov för givmildheten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar! Nu ser jag inte heller det som något en "får", utan klart att det är en akt med (minst) två inblandade. Däremot inser jag att det kan låta så på texten, borde kanske ha använt ett annat ord än just får.

   Radera
 2. Sorry, det var snarare jag som inte var tydlig. Jag ironiserade över inlägget från Flashback; inte över din text. Dina ord instämmer jag i mer än mycket :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, jag förstår! Hänger inte alltid med så, särskilt inte nu när klockan är snart halv ett. :) Fint att du håller med och tack för att du kommenterar!

   Radera
 3. Flashback skrivaren borde polisanmälas

  SvaraRadera
 4. Ja jag instämmer med tidigare kommentarer vad gäller inlägget i flashback. Men jag skriver här ändå ett inlägg med risk för att bli nedsablad här i forumet

  För samtidigt som jag verkligen stryker under att Flashback-texten överdriver och drar allt verkligen till sin spets finns det saker i den texten som jag själv också känner igen. Det finns problem med kontakterna mellan könen och det finns aldrig ett enda svar.

  Själv är jag 60 år och under hela mitt vuxna liv har sex varit oerhört viktig. Ja kanske har den bara blivit viktigare och viktigare bara därför att jag mycket sällan har kunnat få utlopp för den.

  Jag har mycket lätt att ta kontakt med människor inte minst kvinnor och är också verkligen intresserad av de personer jag träffar. Jag har många vänner varav många är kvinnliga.

  De kvinnor som intresserat mig extra har jag försiktigt närmat mig och så fort det handlat om att gå vidare till ett förhållande eller en sexuell lek har det i stort sett alltid blivit stopp.

  Jag har delvis också upplevt det där som Flashbackskrivaren skriver om - Kvinnor som jag haft mycket god kontakt med som valt andra mer spännande tuffa män som sedan har behandlat dom illa, ibland misshandlat dom. Jag har aldrig riktigt förstått det i synnerhet som jag själv mer eller mindre direkt har genomskådat dessa män.

  Som sagt är jag 60 år nu och har trots allt levt ett bra liv så här långt, men min sexuella frustration har följt mig genom livet som ett mörk skugga. Så nu är jag gammal och impotent.

  Vad jag vill säga egentligen är att det är oerhört svårt att hitta sin sexuella identitet om man är en man som jag, som varken kan eller vill spela med i krogspelet och vara tuff. Jag vill också säga att de kvinnor som jag träffat och känner har alla haft ett stort övertag i det stora kärlekspelet. Jag inser att så inte alltid är fallet, men detta är mina erfarenheter.

  Från en 60-årig sexuellt otillfredställd man som älskar kvinnor

  SvaraRadera