söndag 13 juli 2014

Har kvinnor generellt sett enklare att få sex än män?

Från Flashback

Det finns en föreställning om att kvinnor har enklare att få sex än män. Det betyder egentligen bara att kvinnor får fler sexförslag än vad män får. Men är det en positiv sak att få en massa förslag från människor en egentligen inte vill ha sex med? De allra flesta vill trots allt ligga med någon de är attraherade av och där sexet sker på bådas villkor. Där båda respekteras. På krogen finns det ett klimat som säger till kvinnor att de dels är otacksamma och kräsna när de säger nej och dels är slampor när de säger ja. Samtidigt som det kan ses som orättvist att kvinnor kan välja och vraka så får kvinnor inte heller ligga med för många för då är hon inte flickvänsmaterial och har antagligen problem med sin självrespekt. Många ska alltså vara på två motsatta sätt samtidigt, varav båda kommer ses som något dåligt. 

Vissa hävdar att kvinnor alltid får ligga när och hur de vill och att de ska sluta klaga, samtidigt som hon inte får ligga hur mycket hon vill, för då ses hon som en slampa. Så om en räknar med de krav en har på sin sexpartner, att en ska vara attraherad och att sexet ska ske på lika villkor så är det inte enklare för kvinnor att få sex än män.

Sedan har jag märkt, när jag varit ute på krogen, att många män inte klarar av att kvinnor är ointresserade av dem och blir då allt mer kontaktsökande. Det är som att de förväntar sig att kvinnor ska "släppa till" vid minsta intresse. Ett nej är alltid ett nej, oavsett och oavsett igen. Jag har hört många kvinnor säga att ett nej inte räcker, att mannen då sällan har gått därifrån utan följdfrågor och tjat, utan det har ofta varit "kom igen nu, bara en drink?" och en massa andra liknande meningar. Lär er hantera att människor har en egen vilja! 

Många nämner även att kvinnor kan få 100 mail på dejtingsajter medan män generellt sätt bara får ett par stycken. Men sexförslag i massproducerade mail ses nog sällan som bekräftelse. Det är lite som ett juckande mot allt som rör sig. Respekt och kärlek börjar sällan med varken ”hej du e snygg” i ett första mail eller en hand på rumpan på krogen. Det är ett steg därifrån.