lördag 14 december 2013

Jag skulle vilja leva i en värld i vilken det inte är viktigt eller ens intressant vilket kön en människa har

Jag skulle vilja leva i en värld i vilken det inte är viktigt eller ens intressant vilket kön en människa har. Där det viktigaste inte styrs efter vad vi får in mer pengar av. Där varken människan eller kärleken är illegal. Där inga hjärtan eller kroppar buras in, där inga åsikter eller rättigheter muras in.

I Indien har högsta domstolen slagit fast att homosexuella relationer fortsatt ska vara förbjudna. I Ryssland har homosexuell ”propaganda” blivit förbjuden. I Sverige fortsätter vi gärna att skylla på offret, det har blivit en klassiker att göra just det. Skövling av skog pågår. Skövling av människor fortgår. 

Många länder slår hårt mot minoriteter och firar nedtidligheter genom att bara hylla normaliteter och västvärlden visar mest handlingskraft och mod när det gynnar västvärlden. Ibland inser jag att vi har kommit ganska långt. Sen inser någon annan samma sak och drar tillbaka världen igen. Ibland hamnar den i medeltiden, ibland i yttre rymden. Ibland känns det helt enkelt som att världen har tummen mitt i handen. Det är hjärtat som borde sitta där när vi sträcker ut handen. Från och med oss. Till och med alltid. 

4 kommentarer:

 1. En svar nöt, men sann och äkta. Ibland tycks utvecklingen tagit stormkliv frammåt, ibland tre det sig som om vi människor tycks fly för förändringen och trampar bakåt i historiska spår. Ibland undrar en om vi kanske alltid varit och alltid kommer att förbli grottmänniskor. Mänskliga rättigheter i all ära när det kommer till kritan tycks det som att majoriteten alltid vill fortsätta vara majoritet och den som står i minoritetens klunga alltid får utstå... Förändring i mänskliga beteenden är tyvärr så attans långsamt!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det verkar lite så. Som att många innerst inne vill att det ska vara som det alltid har varit. Men världen utvecklas och vi måste göra det med den. Som Maria Wetterstrand sa en gång "Vi måste sluta leva som om vi vore den sista generationen på jorden". Det finns en annan framtid. Det gäller bara att komma fram till den. Kram!

   Radera
 2. Diktsamling. Kanske. Får bli så.

  Hur gör man? Kan vi spontant starta någon mailkonversation där man får ångestskrika sina texter och anekdoter och utdrag?

  Fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh det låter som en fin och bra sak att göra! Maila mig på oskar.rickardsson@gmail.com :) God fortsättning!

   Radera