lördag 7 september 2013

Veganska hushållsprodukterDe senaste månaderna har jag använt hushållsserien ATTITUDE för att städa i hemmet. Det är det kanadensiska företaget Bio Spectra som står bakom serien, som är världens första miljöcertifierade och koldioxidneutrala. Produkterna är växtbaserade och innehåller varken fosfater, sulfater, färgämnen eller syntetisk doft. Produkterna är helt veganska och är inte heller testade på djur. Dessutom kompenserar företaget utsläpp genom återplantering av skog. 

I det svenska sortimentet hittar en bland annat tvättmedel, diskmedel och blöjor. Blöjorna kostar ca. 150 kronor medan majoriteten av hushållsprodukterna kostar mellan 50-100 kronor. Blöjorna är komposterbara. Det höga priset kan nog dock skrämma iväg en hel del småbarnsfamiljer. Själv tycker jag verkligen om serien ATTITUDE och önskar att även det övriga sortimentet dyker upp i Sverige så småningom, så som schampo och tvål. Produkterna gör sitt jobb, luktar gott och förpackningarna är också väldigt fina, även om just det kanske inte spelar någon större roll. Angående priserna, som är förhållandevis höga, så är det ofta så att ju lägre pris en vara har desto högre pris får jorden, djuren eller vår egen kropp betala för den. Detta gäller inte i alla fall, men i många. Ju fler som handlar miljövänliga varor desto mer kan priserna på dessa varor pressas. 

Själv handlar jag produkterna på Coop Forum i Sisjön. För de som inte bor i närheten kan en även hitta ATTITUDE på bland annat Veganlife, Svensk hälsokost och Kate's organic market.

4 kommentarer:

 1. Åh vad bra, Oscar...jag älskar att få hälsosamma tips som gör vårt liv bättre och hjälper till att upprätthålla smarta klimatval och gör vår jord till en bättre plats att leva i. Det är det som gäller nu. Så tack.....Önskar dig en fin septemberhelg. Kram från Maggan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt Maggan. Dessa produkter rekommenderar jag verkligen. De har alla städprodukter som behövs i sortimentet vilket är hur bra som helst :) Önskar dig en fin septemberhelg tillbaka! Tack! Kram, Oskar

   Radera
 2. "världens första miljöcertifierade och koldioxidneutrala". Det är ju helt bisarrt att det kan vara världens första! Ack, smärtan. Men ett litet steg i rätt riktning, och ruskigt bra med såna här tips! Jag har letat miljövänligt shampoo och ska se över hur mitt Cooputbud av Attitude ser ut. Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, känns lite bisarrt men får hoppas att många väljer att följa efter! Får hoppas att ditt Coop har många av Attitudes produkter :)

   Radera