torsdag 27 juni 2013

Packa inte hjärtat

Hur lång tid tar det att färdas mellan någons inte rymd och någons yttre rymd? Planeterna som kastas emellan, människor som kastas emellan. Den inre rymden, magen, hjärtat, där kärleken släpper in en. Där en ny människa en gång ska börja. 

Jag tror alla hjärtan behöver en väntsal. Där det kan slå sig starkt innan det släpps ut över ängarna, över haven, över kärleken, över den värld som är någon annan. Den yttre rymden, där jag är, den inre rymden, dit jag är på väg. Packa inte hjärtat, det är inte dags att resa än. 

15 kommentarer:

 1. Äckliga bög. Jo packa du ditt hjärta och dö!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag skulle vilja säga såhär: Ibland är man i situationer då ord känns mer, sårar mer. Det kanske var det du var ute efter, men. Jag tog väldigt illa vid mig av din kommentar och jag tycker du bör tänka dig för innan du skriver. Ord kan göra mycket, men dina ord sårar bara... Jag önskar du förstod.

   Radera
  2. Jag tycker att det är starkt av dig Oskar att skriva så personligt, och texterna är alltid vackra och manar till eftertanke. Jag förstår att det är jobbigt att öppna sitt hjärta och mötas av en sån kommentar som ovan. En reflektion: Ibland kanske människor inte klarar av att skriva annat än illa riktat hat och trubbiga förolämpningar. Man kan inte veta vad de har för bakgrund och motiv till att skriva som de gör, därför tror jag att man ska försöka att inte ta åt sig och istället ha överseende. Jag tror att människor ibland försöker göra andra illa helt enkelt för att de känner att det är det enda de förmår just då. Jag försöker inte försvara beteendet, bara förstå. Kram!

   Radera
  3. Grymt moget att använda bög som skällsord. Nyanserat och välformulerat, verkligen.

   Radera
  4. Tack för din kommentar Louise. Det är alltid viktigt att, om än inte alltid försvara beteenden, men försöka förstå hur och varför det uppkommer. Beroende på hur man mår är det lättare att ha överseende ibland och ibland blir det svårare. Kram.

   Radera
  5. Tack Axelina! Håller med om att det inte känns så nyanserat. Får hoppas att människan som skrev det kommer på bättre tankar snart och hittar andra saker att lägga energi på. Förslagsvis något som är så långt bort från hat som möjligt. Oskar

   Radera
  6. Ändå...kommer jag aldrig att tycka att det är OK att trycka ner någon. Oavsett vilken bakgrund man än har. Jag har väldigt svårt att vara så vidsynt att jag kan förstå det oerhörda hatet och kränkningen. Det är på sin plats att be Oskar om ursäkt. Och du anonyme 13.28 sök hjälp hos en psykolog för att ta reda på var hatet kommer ifrån. Kram Oskar, jag håller på dig/ Maggan

   Radera
  7. Near Tokyo lived a great Samurai, now old, who decided to teach Zen Buddhism to young people.

   One afternoon, a warrior – known for his complete lack of scruples – arrived there. The young and impatient warrior had never lost a fight. Hearing of the Samurai’s reputation, he had come to defeat him, and increase his fame.

   All the students were against the idea, but the old man accepted the challenge.

   All gathered on the town square, and the young man started insulting the old master. He threw a few rocks in his direction, spat in his face, shouted every insult under the sun – he even insulted his ancestors.

   For hours, he did everything to provoke him, but the old man remained impassive. At the end of the afternoon, by now feeling exhausted and humiliated, the impetuous warrior left.

   Disappointed by the fact that the master had received so many insults and provocations, the students asked: “How could you bear such indignity? Why didn’t you use your sword, even knowing you might lose the fight, instead of displaying your cowardice in front of us all?”

   “If someone comes to you with a gift, and you do not accept it, who does the gift belong to?” – asked the old Samurai.

   “He who tried to deliver it.” – replied one of his disciples.

   “The same goes for envy, anger and insults.” – said the master. “When they are not accepted, they continue to belong to the one who carried them.”

   Radera
 2. Precis de ord jag behövde idag. =)
  Tack!

  SvaraRadera
 3. Har försökt mejla dig. Är du singel? Hör gärna av dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Har inte fått något mail. Tyvärr är jag inte intresserad men lycka till på annat håll. Oskar

   Radera
  2. Fattar inte varför nån ens funderar på om du är singel eller ej. Det ser man ju på dig! Med ett utseende som bara en mamma kan älska.

   Radera
 4. Ja men precis vad ett sargat hjärta kan behöva, ett väntrum att pausa i en stund, en plats att andas och finna ro innan det är redo att åter vara sårbart..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar! Jag tror det hade varit väldigt bra att ha ett sådant väntrum ibland. Tills man är redo igen. Kram, Oskar

   Radera