tisdag 1 maj 2012

Carolina Wallin Peréz är tillbaka med eget material

Foto: Miki Anagrius

Tidigare i år deltog hon i Melodifestivalen med låten Sanningen och för några år sedan gjorde Carolina Wallin Pérez, 29, jazz av Kents låtar. Det resulterade i skivan Pärlor och svin. Nu är hon tillbaka med den nya skivan Där vi en gång var, den första med eget material. På skivan samarbetar hon med bland annat Andreas Mattsson och Linnea Henriksson. Hon är just nu ute på turné och besöker Göteborg den 24 maj då hon spelar på Liseberg.

Hur kom du in på musiken från början?
- Ända sen jag var liten har jag älskat att sjunga. Kanske låter lite klyschigt men jag har alltid vetat att det är det jag vill göra. Så jag tog sånglektioner från årskurs tre och sen fortsatte jag bara. Jag kommer aldrig sluta!

Varför blev det just jazz?
- Jag gick på ett musikgymnasium och där träffade jag en massa nya kompisar som sysslade med jazz. Tyckte att det verkade spännande med improvisation och lite annan harmonik än vad jag stött på innan, så jag provade och fastnade.

Finns det några planer på att spela in ännu en cover-skiva så småningom eller känner du att du är helt klar med den biten?

- Just idag känner jag mig klar med den biten. Jag har skrivit musik i 10-11 år, så det känns som ett naturligt val att släppa mina egna låtar. Det är lustigt egentligen att jag inte har gjort det tidigare.

Ångrar du din medverkan i Melodifestivalen idag eller känns det fortfarande som ett viktigt steg?

- Jag är verkligen jätteglad för att jag var med där! Det var en grymt kul upplevelse med många nya lärdomar och vänner. 

Nu i dagarna så släpps din nya skiva Där vi en gång var. Vad kan du berätta om den?  '
- Som sagt, äntligen dags att släppa mina egna låtar! Jag har på något sätt dragit mig mer åt pophållet än vad jag varit de senaste åren, vilket är kul. Gått tillbaka lite till det jag först började med. Jag tror att man ändå kan höra min jazzbakgrund i mina melodier. Det är en bisarrt fin känsla att ha en plastbit i handen som innehåller så mycket av ens själ, och nu har jag lagt ut den till allmän beskådan. Det känns lite skrämmande, men på ett fint sätt.

Blir det en längre turné senare i år eller får det vänta?
- Det hoppas jag! Börjar i sommar med en del spelningar och jag hoppas på ännu fler i höst!

Du kan lyssna på Carolina Wallin Pérez nya skiva Där vi en gång varSpotify.