lördag 23 mars 2024

Nanie Tauno - Rödvin & PS5

Foto: Klara Lindgren

”Du är som vackrast när du gråter”, sjunger Nanie Tauno i inledningen av nya singeln Rödvin & PS5. Det är den andra singeln som hon levererar i år. Hon fortsätter att sjunga ”du skulle aldrig säga det, hellre dör du än att någonsin va en anledning till det” och det är en fin vändning på texten. Jag gillade förra årets singlar, Varje version av dig och Jonathan Johansson-covern Stromboli brinner, väldigt mycket. Särskilt den förstnämnda, en låt om att göra allt för sina vänner och finnas där för dem genom alla deras jag, både de bra och de mindre bra. Men man slutar aldrig utvecklas och för varje begravning av ett jag så återkommer ett annat. 


Tall poppy syndrome som släpptes tidigare i år bar en melodi med mycket puls och texten hade två långfingrar i sig, särskilt mot de som försöker kväva ens drömmar, som inte trodde på en. Det är lätt att det blir så när man växer upp i en mindre ort och drömmer om något större, att människor genom avundssjuka försöker trampa ihjäl ens längtan och ens drömmar men man ska aldrig låta dem. Man ska tro på sig själv, även om det i sig är väldigt svårt. 

Nya singeln gör mig varm i hjärtat. Om att hålla ihop tills åldern gett dem allt för sköra ben och i deras hem ska skratta eka i evighet. Det finns en rädsla att allt ska försvinna men ju längre hjärtat får stå stadigt desto mer tryggt känns det, desto mer kan man koppla av. Och att bara vara hemma med rödvin och spela Playstation 5 kan vara den himmel man vill nå, den som räcker till. Det är en ljuvlig ballad som lyser upp en grå lördag i Göteborg.

Lyssna här nedan!