fredag 22 mars 2024

Musikminne från Welt

Foto: Press

Drömsk elektronik bjuder Welt på i nya singeln Forget. Hon debuterade med singeln Lose you 2021 och låt efter låt bygger hon upp sin debut-EP Nobody knows me. EP:n anländer i slutet av april. Jag gillar Welts sätt att bygga upp drömmar i sin musik, att liksom få in det dansanta i det tunga och mörka. Just Forget är en break up-låt där hon frågar sig om man någonsin egentligen kommer över någon eller om det är tiden som liksom suddar ut alla känslor efter ett tag, som får en att glömma att det man känner nu en gång var starkt och levande. Det är en både stämningsfull och finstämd låt. Idag gästar Welt bloggen för ett musikminne!

Jag har valt att dela med mig av ett minne om när jag hörde min favoritlåt för första gången. Jag bodde i London 2016 och satt på en buss, troligtvis på väg hem från jobbet som servitris som jag hade då, när en vän till mig skickade en låt som hette Never be like you med artisten Flume. Sångerskan Kai sjunger på tracket och jag trodde först att Flume var namnet på kvinnan som sjöng. Jag minns hur jag blev totalt uppslukad av den låten. Jag tyckte den var helt perfekt. Ljudbilden, texten, sången och framförallt känslan som låten gav mig. Jag blev också så fascinerad över hur omslagen till Flumes låtar så perfekt symboliserar känslan som låten avger. 

Den här låten kan man säga var startskottet till vilken typ av musik jag själv ville göra och Flume har blivit en jättestor inspiration för mig både musikaliskt och visuellt konstnärligt. Jag började lyssna på alla hans låtar, googla information om honom och såg honom även live 2017 på Way out West. 

Vissa favoritlåtar kommer och går men konstigt nog får jag fortfarande pirr i magen när jag hör introt till just den här låten. Och den dagen på bussen för åtta år sen bytte jag bakgrundsbild på mobilen till Never be like you-omslaget och har inte haft nån annan bakgrundsbild sen dess. Är jag lite tokig eller bara ett väldigt troget fan?

/ Welt 

Lyssna på Forget här nedan!